Sunday 16 September 2012

Jorge Amado: Holt tenger / Az éjszaka pásztorai - Jelenlegi ára: 600 Ft

Jorge Amado: Holt tenger / Az éjszaka pásztorai
Ötödik kiadás
Raktári szám: 000671
ISBN: 9630907496
Kiadás éve: 1976
Kiadó: Kossuth Könyvkiadó
Méret: 135*200 mm, 587 oldal
Állapot: műbőrkötés, védőborító széle kissé kopottas, címlapon aláírás dátummal, jó
A brazil tengerpart vakmerő, legendás hírű hajósának és Líviának felejthetetlenül szép és tragikus történetében színesen, elvenen kavarog a kikötői élet. Rideg valóság és költői képzelet jellemzi ezt az életet. A mindennapi betevő falatért küszködő hajósembert Jemanzsá istenasszony várja a tengeren, s elröpíti a távoli, ismeretlen kikötőbe - az ő karjában "édes a halál". A férfiember azonban nem egykönnyen adja meg magát, felveszi a harcot száz veszéllyel, mert élni akarása győzelemre segíti, s még Jemanzsá ölelésében is az élet diadalát hirdeti. Halászok és utcalányok, hajósgazdák és csempészek, csavargók és szépasszonyok világában játszódik az emberi nyomorúság és törhetetlen remény hőskölteménye - Amado egyik legolvasottabb, legszebb regénye.
Martim káplár csodaszép asszonyt hoz a házhoz, s ezzel furcsa bonyodalmak kerekednek Salvador de Bahiában. Marialva tüzes tekintete mély sebeket éget a férfiszívekbe, különösen a Potyavásár nevezetes kikiáltójának, Pintyőkének a lelkivilágát zaklatja fel. Hanem a házasság gyönyöreiből, de még inkább annak gyümölcseiből kijut a néger Massunak is, aki a sok jó barát közül képtelen keresztapát választani - így lesz egy néger istenség keresztkomája. Nem kevésbé kalandos história bonyolódik a Macskadomb körül is: a deszkaviskók lakói háborúságba keverednek a telektulajdonossal, s érdekükben még a szónoki emelvényeken is birokra kelnek a nép igaz és kevésbé igaz barátai, míg végül új szentje támad Bahiának: a rendőrfegyver kegyelméből elhalálozott Kergekakas Jesuino szelleme vigyázza most már kedves komáit.
Tájékoztató:
Könyveink korlátozott darabszámúak és megtalálhatóak antikváriumunk honlapján is. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy adott könyvet mindkét helyről egyszerre rendelik meg.
A sikertelen megrendelésről emailben tájékoztatjuk és elnézését kérjük.
Szállítás:
- személyes átvétel Győrben, Pápán, Sopronban, Debrecenben és Budapesten az I. kerületben - költségmentes
- előreutalással OTP-s számlaszámra a könyv súlyának megfelelően, a postai díjszabás alapján
- átvétel Pick pack pontokon, az ország több, mint 220 Hírlapboltjában - 750 Ft
- külföldre a Paypal rendszerén keresztül történő előreutalással, a postai díjszabás alapján
- Szlovákiába egységesen 2 euróért



Jelenlegi ára: 600 Ft

Az aukció vége: 2012-10-03 17:30
. Jorge Amado: Holt tenger / Az éjszaka pásztorai - Jelenlegi ára: 600 Ft

0 comments:

Post a Comment