Saturday 28 July 2012

Hórusz szeme nyakék türkizből tibeti ezüsttel - Jelenlegi ára: 7 500 Ft


Hórusz szeme kollekció
Legújabb kollekcióm a régi Egyiptomba kalauzol el, varázslatos, mint a fáraók kincse, nőiesen gyönyörű, mint Kleopátra, fenséges, mint Nut, az ég Istennője.
Meseszép, hibátlan gyógyító türkiz gyöngyből tibeti ezüsttel kombinálva született meg ez a gyönyörű nyakék.
Mérete: 40 cm
A nyakékhez tökéletesen illő karkötő és fülbevaló is megtalálható az aukcióim között, ezeket szettben (13. 100. -) előnyösebb áron vásárolhatod meg, postaköltséget spórolva. A kollekció további darabjait a képen látható kollázson tekintheted meg : )  
Ha a méret nem megfelelő, de tetszik az ékszer, üsd le, elkészítem abban a méretben, amiben szeretnéd!
-Hórusz:
Hórusz a legismertebb egyiptomi isteni hármasság tagja, Ozirisz és Ízisz gyermeke. Általában sólyomként vagy sólyomfejű emberként ábrázolják. A mítosz szerint Ozirisz halála után Hórusz lépett apja örökébe, hogy az égi törvény földi helytartójaként uralkodjon a világon. Szembeszállt a káosz istenével, Széthtel, és átmenetileg legyőzte őt – még ha végleg nem is pusztíthatta el a rendezetlenséget, a világegyetem másik arculatát. Így harca jelképezi az ember megújuló erőfeszítését is, hogy lelkét rendezetté és tisztává tegye. A törvény megtestesítőjeként a fáraó példaképe és legfőbb segítője is volt, ezért gyakran ábrázolták az uralkodóval együtt. Hórusz a fény istene is volt, a természetben a Nap, az emberben a naptermészetű szellem szimbóluma. Alakja mindig emlékeztette a fáraót arra, hogy ahhoz, hogy másokat a fény irányába vezethessen, először saját magában kell uralomra juttatnia a naptermészetet.
 
 -Türkiz:
Már a Krisztus előtt IV. évezred óta bányásszák a Sínai-félszigeten, Európába Törökországon keresztül jutott el: neve a francia turquoise („ török” ) szóból származik.
-Tulajdonságai:
Szín: halványkék, halványzöld Átlátszóság: átlátszatlan Porszín: fehér Mohs-keménység: 5-6 Sűrűség: 2, 6-2, 8 Képlet: CuAl6((OH)2IPO4)4*4H2O Ásványtanilag: bázisos réz-alumínium-foszfát Kristályszerkezet: triklin Keletkezés módja: üledékes Előfordulás: Lengyelország, Irán, Egyiptom Kína Nyugati csillagjegy: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak Kínai csillagjegy: Kígyó, Kutya, Patkány, Tigris, Nyúl Elem: víz, levegő
 -Gyógyhatásai:
A türkiz hatása rendkívül sokrétű, leginkább azonban a torok tájékára és a légutakra van hatással.
Használhatjuk köhögés és hörghurut, torokgyulladás, szamárköhögés, pszeudokrupp, mindenféle tüdőbetegségek, tüdőgyulladás, nyelési zavarok, megfázás, de akár pajzsmirigyműködés szabályozásának szükségessége esetén is.
Rezgése megnyitja a torokcsakrát, ezért a türkizt a beszédhibák (például dadogás) javítására is használhatjuk, de arra is segítségünkre van, hogy megtaláljuk a megfelelő időben a megfelelő szavakat.
Alkalmazhatjuk továbbá fogínygyulladás, fogínyvérzés, vagy ínysorvadás kezelésére.
Hatással van ezenkívül az ízületekre és az izmokra, jó inszalaghúzódás, -gyulladás vagy -szakadás esetében, használhatjuk izomláz, izommerevedés ellen is.
A türkiz segíti emellett a szervezet méregtelenítését és savtalanítását, így rendkívül jó hatással van a vesére is.
Hátráltatja a hólyag - vagy vesekövek kialakulását.
Használatával felszívódnak az ödémák is.
Segíti a zsírégetést is, ezért jó hasznát vesszük, ha diétázunk.
A türkiz segít elhatárolódnunk a lelki terhektől. Megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat, a félelmet, depressziót, javítja a kedélyt, segít megőrizni energiatartalékunkat.
Kimerült állapotban nagy segítséget jelenthet használata.
Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiától és rezgésektől.
Hajdan a fekete mágia hatásainak kiküszöbölésére használták.
A türkiz helyreállítja a lelki harmóniánkat, erősíti intuíciónkat, s mivel hatására bensőleg megnyugszunk, mélyíti a meditációt is.
 
-Ezüst:
Az ezüstöt baktérium-, gomba- és vírusölő tulajdonsága alapján az orvostudomány, a természetgyógyászat és a népi gyógyászat már több ezer éve használja. Az ókorban még ugyan nem ismerték sem a baktériumokat, sem a vírusokat, viszont megfigyelték, hogy a kőkorsóba tett ezüstpénz képes a vizet fertőtleníteni, és így az több nap alatt sem poshadt meg. A legmodernebb víztisztítókban ma is ezüstöt használnak.
Az ezüstnek mára megismertük egy újabb csodálatos tulajdonságát. Az emberi bőrrel érintkezve képes a bőr felületén élő gombákat, baktériumokat elpusztítani, anélkül, hogy toxikus hatással lenne ránk. Ma a legismertebb felhasználás az ezüstözött szálakat tartalmazó ruházat. Ezek jellemzője, hogy a bőrrel érintkező belső felületük ezüstözött szálból készül. Előnyösen használható fekélyes, nehezen gyógyuló bőrfelületek esetén. Az ezüst megakadályozza a sebek felülfertőződését, elősegítve ezzel gyógyulásukat. Segíti a gombás, töredezett bőr regenerálódását. Sajnos a köröm-gombát önmagában nem képes elpusztítani, viszont más, elsősorban belsőleg szedett gombaölő kezelés kiegészítője, mivel meggátolja a visszafertőződést.
-Sterling ezüst:
A 925-ös ezüst, 92, 5% (tömegszázalék) ezüstöt tartalmaz általában rézzel és palládiummal ötvözik, a. jobb  megmunkálhatósága miatt. A színtiszta ezüstnél és ellenállóbb. Az általam kínált ékszerek ezüst ötvözetek ( rendszerint valamilyen más fémet, például Cu, Zn, Ni, Sn -t tartalmaznak ), tehát 100% ezüsttartalommal nem rendelkeznek!
Tartása, kezelése: szárazan tartandó, kezet mosni, fürödni benne nem lehet. Éjszakai viselése nem ajánlott a bőr nedvességtartalma miatt. Ápolása speciális ezüst ékszerekhez gyártott tisztítókendővel ( polírozó kendővel ), illetve ezüsttisztító folyadékkal lehetséges.
 -Tibeti Ezüst:
A tibeti ezüst egy fémötvözet, amely 38% ezüstöt tartalmaz, és hagyományos tibeti technológiával készül. Garantáltan allergia mentes, leteszteltük. Nem feketedik, nikkelmentes, hordás hatására csak fényesedik.
Különleges féldrágakőből készült ékszer, egyenesen a készítőtől!
Látogass el minden nap az oldalamra, mert a választékom folyamatosan bővül! Nézd meg a többi termékemet is, biztosan találsz neked tetsző darabokat : )
A képeken látható díszítőelemek nem képezik az aukció tárgyát, csupán illusztrációk!  



Jelenlegi ára: 7 500 Ft

Az aukció vége: 2012-08-12 21:38
. Hórusz szeme nyakék türkizből tibeti ezüsttel - Jelenlegi ára: 7 500 Ft

0 comments:

Post a Comment